HTML

Down under in Melbourne

Mi történik a Föld túlsó oldalán? Fejjel lefelé is van élet?

Képek

http://picasaweb.google.com/Viktoria.Nagy.hu

Linkblog

Friss topikok

  • Vikivik: Szia, teljesen hasonlo a helyzetunk, ugyanaz a vizum,stb. Roviden csak annyi, hogy mi a HBA-val k... (2010.02.12. 09:43) Pünkösd szigetek - The Whitsundays
  • humanka: Hellóka, én csak most találtam a blogodra, és rögtön ráakadtam erre a bejegyzésre. Kiegészítelek,... (2009.11.23. 12:34) Babavárás és az ausztrál egészségügy
  • rdre: Tuti, hogy szúnyogok csípkednek Benneteket? Az esetleírás bolhára illik... ;-) (2009.03.27. 18:26) Ausztrál szúnyogok
  • kriwi: Itt is mutatják a híradóban az ottani viszonyokat, viszont így a ti bőrőtökön keresztül leírva sok... (2009.02.10. 14:28) Időjárásjelentés
  • rdre: Ismét le a kalappal elo"ttetek! Egy efféle utat, ennyi színes programot meg vadkempinget más még p... (2009.02.10. 11:36) Te waka hi, te waka hi

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

El is költöztünk...

2008.12.09. 06:02 Vikivik

A flat hunting mission még szeptemberben kezdődött. A kiváltó okok, ami miatt úgy döntöttünk, hogy másik lakás után nézünk a következők voltak (nem feltétlenül prioritási sorrendben):

·         Az ingatlanpiaci árak csökkenéséből fakadóan a South Yarra-i lakást drágának ítéltük

·         Nem volt erkélye

·         Az ablakok 15 cm-re nyithatóak lefelé, egy kis kurbli  es biciklilánc segítségével

·         Egy mini elektromos radiátor volt a teljes fűtési potenciál

Szóval szeptember első heteiben nekiláttunk, a menete a következő volt: csütörtökön a web oldalak alapján a tetszetősek kiválasztása, pénteken a 15-20 hirdetés kinyomtatása, ezek felhívása telefonon, a megtekintési időpont egyeztetése, szombaton kettéváltunk és megnéztük a lakásokat, majd vasárnap átgondoltuk melyikre pályázunk, kitöltöttük a jelentkezési lapot (2 oldal tömény információ – az előző munkahelyi kontaktól kezdve a jelenlegi fizetésig), hétfőn elfaxoltuk és ezt követően izgatottan vártuk a visszejelzést, hogy mi vagyunk-e a szerencsések vagy más kapta a lakást. Ez így ment 3 héten keresztül....

Egy lakást megkaptunk, majd kockáztatva azt mondtuk, hogy inkább mégsem, mert még mindig drágának tűnt és beépített szekrényei sem voltak...gondoltuk, ha ezt megkaptuk, akkor máskor is lehet szerencsénk. Ezt követően volt egy ideális lakás, ami nagyon tetszett, ugyanazon a környéken, ahol egy szép kis házat is találtunk. Ezekre is pályáztunk, de az idő már szorított. A lakást nem kaptuk meg, a kisház esetében meg felhívtak az ügynökségtől, hogy valaki ráígért a meghirdetett árra, akarjuk-e tartani. Mi mást mondhat az ember, hogy versenyben maradjon: „Igen, szeretnénk továbbmenni!”. Annál is inkább, mivel a másik pályázatunkat elutasították, így ez maradt az egyetlen reális esélyünk, hogy október vége előtt elköltözhessünk. Azt hiszem, hogy a személyes szimpátia is közre játszott, és végül nekünk ajánlották fel a házikót.

Sokat tanakodtunk, hogy elfogadjuk-e, mivel nem éreztük fair-nek az aukciószerű megversenyeztetést, no meg a a fent felsorolt pontok közül a  fűtés terén ez az ingatlan sem jobb...végül aztán belementünk.

A ház takaros, van egy kis kertje, nagy nappali + konyhája, nagy nyitható francia ablakai, garázsa (erre egyelőre nincs szükségünk). A fűtést meg majd megoldjuk, a hordozható radiátorainkkal, mivel itt is csak a nappaliban van egy radiátor.

Amikor láttuk üresen, a kulcsok átadását követően, úgy tűnt, hogy egy festésre is szükség lenne... ezt a meccset még nem játszottuk le az ügynökséggel. A közümek átíratásán túl vagyunk, bár első hétvégén nem volt áram a megbeszéltek ellenére... itt sem tökéletes a rendszer...A gázórát a mai napig szerintem nem olvasták le, pedig volt időpont egyeztetve, nem jött ki a szolgáltató az adott napon. Miután felhívtam őket, azt mondták, hogy ők leolvasák...akkor helikopteren ereszkedhettek le a ház mögötti kis folyosóba, mert oda anélkül bajos lenne a bejutásJ. Emellett az előző szolgáltató ki akarta kapcsolni az áramot a múlt héten, mert hogy 4 hete fogyasztunk, de nincs velük szerződésünk. Hiába mondtuk, hogy mi mással kötöttünk szerződést, a 2 szolgáltató rajtunk keresztül akarta megoldani a problémát, ahelyett, hogy egymással intézték volna el. Hirtelen ennyi az ausztrál mindennapokról:)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://downunderinmelbourne.blog.hu/api/trackback/id/tr23812496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kriwi · http://www.tijbp.freeblog.hu 2008.12.09. 13:45:22

Jaj de szép kis kégli! Persze semmi sem tökéletes, csak az, ha ti magatok építenétek. (És még az sem biztos...) Mi 1 hónapot laktunk az anyóséknál, mire bekötöttek mindent!

bukiandras 2009.01.11. 12:14:06

nagyon jó kis helynek tűnik a képek alapján, szerintem jól választottatok. kell egy ház, lenn az óceán partján... a babát majd ki lehet rakni a kertbe, hogy jó nagyokat szundítson!

bukiandras 2009.01.11. 12:20:26

a fűtési potenciálról még eszembe juta következő római történet: 2006 januárban baromi hideg volt ott is, éjszaka még néhány fok 0 mínusz is volt, amire régóta nem volt példa. a hely tulaja, ahol laktam meg csatlakozott az ukrán gázvita kapcsán kialakult közületi spórolási hullámhoz és nekem sem nagyon akart fűteni. ebből kifolyólag hajnali 3 órára rendszeresen 13-14 fokra hűlt le a szobám, arra ébredtem minden éjjel hogy összeütődnek a fogaim. na ekkor szóltam neki, mire ő azzal reagált, hogy ha 20-30 évvel korábban lennénk, egyáltalán nem lenne fűtés, így örüljek hogy este 6 és 11 között fűt :)
süti beállítások módosítása