HTML

Down under in Melbourne

Mi történik a Föld túlsó oldalán? Fejjel lefelé is van élet?

Képek

http://picasaweb.google.com/Viktoria.Nagy.hu

Linkblog

Friss topikok

  • Vikivik: Szia, teljesen hasonlo a helyzetunk, ugyanaz a vizum,stb. Roviden csak annyi, hogy mi a HBA-val k... (2010.02.12. 09:43) Pünkösd szigetek - The Whitsundays
  • humanka: Hellóka, én csak most találtam a blogodra, és rögtön ráakadtam erre a bejegyzésre. Kiegészítelek,... (2009.11.23. 12:34) Babavárás és az ausztrál egészségügy
  • rdre: Tuti, hogy szúnyogok csípkednek Benneteket? Az esetleírás bolhára illik... ;-) (2009.03.27. 18:26) Ausztrál szúnyogok
  • kriwi: Itt is mutatják a híradóban az ottani viszonyokat, viszont így a ti bőrőtökön keresztül leírva sok... (2009.02.10. 14:28) Időjárásjelentés
  • rdre: Ismét le a kalappal elo"ttetek! Egy efféle utat, ennyi színes programot meg vadkempinget más még p... (2009.02.10. 11:36) Te waka hi, te waka hi

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Voltunk nyaralni...

2008.11.29. 10:37 Vikivik

Szeptemberben kitaláltuk, hogy menjünk nyaralni, hiszen tavaly október óta nem voltunk...az már egy teljes év. Idén még a sielést is kihagytuk, készültünk az ausztrál utunkra. Először a terv az volt, hogy Tonga-ra megyünk, egy Csendes óceáni szigetre, ahol lehet bálnákkal úszni. Aztán rájöttünk, hogy az odajutás hosszú és költséges, ezért maradtunk egy „kommersz” Fiji utazásnálJ.

Fiji, a Csendes óceán egyik szigetcsoportja, innen 5 óra repülésre van, ami itteni viszonylatban közelinek számít. Éjfél után indultunk és reggelre értünk oda. A reptérről egyenesen a kikötőbe mentünk, ahonnan egy nagy katamarán szállította a turistákat a különböző szigetekre. A megállóknál jött egy kishajó, általában a sziget szállodájából és ott kiszálltak az oda tartó utasok a tengeren.

A mi szigetünket Drawaka-nak hívták, és a resorton kívül a sziget lakatlan volt. Resort-nak nem is nevezném, mert azt inkább távoli szigeteken eldugott luxusszállodákra szokták használni. Nos, a mienk nem ilyen voltJ Kis kunyhóban (Bure) laktunk, áram nem volt, közös zuhanyzó, WC, meg egy nagy közös helység (Main Bure), ahol ettünk meg az estéket töltöttük.

Hogyan is teltek napjaink? Egyrészt búvárkodtunk, gyönyörű korallok vették körül a szigetet rengeteg sok kis halacskával, volt köztük sárga, kék, piros, csíkos, lapos, széles, hossú kicsi meg nagy. Másrészt banánfát ültettünk, kókuszdiót törtünk, a kosárfonással ismerkedtünk, horgásztunk délutánonként, én is kifogtam életem első halacskáját, állítólag egy papagájhal volt. Nagyon büszke voltam ráJ Még polipra is vadásztunk a kb. 1.5 méteres vízben....fogtunk is, bár én a fotós szerepével is tökéletesen meg voltam elégedveJ. Egyik nap elvitorláztunk egy igazi fiji-i faluba, ahol volt egy kis helyi szertartás, éneklés, tánc és megnéztük, hogyan is élnek a helyiek. A szertartás részeként kava-val kínáltak, ami a fiji nemzeti ital, valamilyen gyógynövényből készül és azt vízzel vegyítik. Az íze a sáros vízre hasonlít, jót lehet tőle aludni és állítólag valamilyen hallucinogént tartalmaz. A hatását nem éreztük, bár aludni tényleg jót lehetett tőle. A kertben papaya és banán termett, arról csemegéztünk, amikor megéheztünk, bár inkább csak azért mert annyira finom voltJ Sok zöldséget ettünk, halat, gyümölcsöt, húst kevesebbet. De nem is igazán hiányzott.

A helyi emberek nagyon kedvesek, barátságosak voltak. Egyszerű életük van, nem sokat stresszelnek, az alapvető szükségeteik megvannak, és vidámak, sokat nevetnek. Esténként énekelnek és kava-t iszogatnak. Azt hiszem, hogy gondtalanabbak, mint mi, a fejlett társadalmak gyermekei.

 Gyorsan elrepült az ott töltött egy hét, maradtunk volna, de nagyon. Kiszakított a mindennapok szürkeségéből, megismerkedtünk valami teljesen újjal és érdekessel. Remélem egy napon visszatérünk hozzájuk.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://downunderinmelbourne.blog.hu/api/trackback/id/tr5794365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kriwi · http://www.tijbp.freeblog.hu 2008.12.01. 11:38:47

Na végre, megvagytok! Hát én meg nézegethetem a freeblogos oldalatokat, ha egyszer itt "garázdálkodtok"! Megnéztem a picasat, jó volt látni titeket képekben, kicsit közelebb érzem magam hozzátok a gyönyörű fotók által, és NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK! Néhol kommenteltem, pl Vikici, az első papagájhaladnál :-)! Az oldalatokhoz gratulálok, nagyon szép, és nagyon jó hogy van! Egy kis kinyúló Ausztráliába, hozzátok! Sok puszi! A fényképezőtök márkáját kérem szépen pontosan leírni, hadd legyen mire gyűjtenem! A víz alatti képeket is ugyanazzal a géppel csináltátok?

Vikivik 2008.12.03. 23:58:46

Hello Baba,
köszönjük a kommenteket a picasa-n:) Nagyon kedves Tőled. Laci épp tervezi, hogy eladja a gépét, és vesz egy újabbat, mert már vannak sokkal jobbak is állítólag. Egyébként a vízalatti képeket eldobható kamerával csináltuk és sajna annyira nem lettek jók:( Élőben sokkal szebb!!!:)

Vikivik 2008.12.03. 23:59:55

Remélem a következő cikkre nem kell ennyit várni!!! Igyekszem:)

kriwi · http://www.tijbp.freeblog.hu 2008.12.05. 15:11:25

Vikici! Majd még kommentelek, úgyis amikor rossz idő van, vagy szomorkodok, benyomom a képeiteket a diavetítőn :-). Mennyit kér Laci a masináért? Ausztáliába kéne mennem megvenni? Azt elhiszem hogy élőben sokkal szebb, de azért így sem kutya! Azt meg nem gondoltam volna hogy eldobható kamera! Lehet kimondottan erre a célra kapni eldobhatót? Várom az új irományokat, addig is csemegézem a régiket :-)!
süti beállítások módosítása