Koreai családi vacsora
2008.05.26. 08:15 Vikivik
A koreai vacsorára Danéknél került sor. Érdekesebb volt talán, mint egy szimpla koreai étterem, hiszen itt azért tisztában kellett (volna:) lenni a koreai alapetikettel. A vacsora több fogásból állt, mindegyiket az ember kedve szerint kóstolhatta, nem volt kötelező leves-előétel-főétel-desszert sorrend. Az asztal igazán bőségesen nézett ki: rizs, apróra vágott marhahús szósszal, húsleves benne nagyobb darab hangymaszeletekkel, chilis káposzta (a nevére nem emlékszem), no meg a noodles, ami rizs vagy bab! tészta zöltségekkel és hússal összekeverve. Természetesen pálcikával ettünk és kaptunk egy apró csészében szójaszószt. Igazán jól boldogultam a pálcikákkal, de hogy még bele is mártsam a falatot a szójaszószba, az már meghaladta kifinomult pálcikatudományomat...mint később kiderült, nem is kell belemártani, hanem a csésze tartalmát kell ráönteni az ételre:) mindenesetre pálcikával noodles-t nem lehet a francia etikett szerint fogyasztani, ebben kétség nincsen:)
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómiai sokszínűség
A bejegyzés trackback címe:
https://downunderinmelbourne.blog.hu/api/trackback/id/tr19487609
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.