HTML

Down under in Melbourne

Mi történik a Föld túlsó oldalán? Fejjel lefelé is van élet?

Képek

http://picasaweb.google.com/Viktoria.Nagy.hu

Linkblog

Friss topikok

  • Vikivik: Szia, teljesen hasonlo a helyzetunk, ugyanaz a vizum,stb. Roviden csak annyi, hogy mi a HBA-val k... (2010.02.12. 09:43) Pünkösd szigetek - The Whitsundays
  • humanka: Hellóka, én csak most találtam a blogodra, és rögtön ráakadtam erre a bejegyzésre. Kiegészítelek,... (2009.11.23. 12:34) Babavárás és az ausztrál egészségügy
  • rdre: Tuti, hogy szúnyogok csípkednek Benneteket? Az esetleírás bolhára illik... ;-) (2009.03.27. 18:26) Ausztrál szúnyogok
  • kriwi: Itt is mutatják a híradóban az ottani viszonyokat, viszont így a ti bőrőtökön keresztül leírva sok... (2009.02.10. 14:28) Időjárásjelentés
  • rdre: Ismét le a kalappal elo"ttetek! Egy efféle utat, ennyi színes programot meg vadkempinget más még p... (2009.02.10. 11:36) Te waka hi, te waka hi

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Port Macquarie

2008.07.13. 03:08 Vikivik

Meg csak 3 hete voltam a cegnel, de ugy tunik, egybol lehetosegem volt vilagot latni: megnyertem a NSW-i egyik energiaszolgaltatonal levo projektunkben valo reszvetelt es Port Macquarie-be deportaltak, mostmar masodik hete. A varos Sydney-tol 350 km-re van eszakra, az oceanparton, nyaron nepszeru nyaralohely, vannak kivalo “surfbeach”-ek is, no meg ilyenkor balnanezesre is lehet menni, mert itt usznak el a balnak Queensland fele.

Egy kicsit eleinte aggodtam, hogy mi lesz velem, mert az elso nap utan a kollegaim itt hagytak egyedul ugy, hogy a projekt mar marcius ota tart es nekem most kell felvennem a fonalat. Mindegy…cask lesz valahogy…gondoltam, nem az elso eset, hogy bedobnak a melyvizbe, elofordult ez mar a magyar KPMGs palyafutasom soran is:)

Roviden a projektrol: az ugyfel privatizacio elott all es az auditor hibat fedezett fel az aktiv idobeli elhatarolasok kalkulaciojanal ( itt az energiat 3 havonta szamlazzak ki, es az ebben az idoszakban kepzodo beveteleik szamitasahoz szukseg van a bevetelek megbecslesere). Egesz jol vettem az elso akadalyokat, a gond csupan annyi, hogy most ,hogy a projekt a jelenlegi fazisat lezarjuk, intenziven igenyt tart rank az ugyfel, pedig en nagyon szerettem jovo heten Melbourne-ben lenni, mert Dori jott (volna) hozzank. Ugy tunik, jovo heten is itt leszek… nem sikerult jo kibuvot talalnom. Igy legnagyobb banatomra Dori csak a hetvegere  jon.

Port Macquarie 300, 000 fos kisvaros. Reggelente az emberek koran kelnek, futnak vagy setalnak a parti osvenyen, lenyugozo itt a napfelkelte:) en is tobbszor voltam mar futni, olyankor latom a varost vilagosban is. Es, ami ezt meg reggelente megkoronazza, hogy delfineket is lehet latni az obolben, allando lakok errefele:)

Kitataltuk, hogy a hetvegen Laci meglatogat. Nem volt egyszeru a megszervezese, mert ide csak a Qantas repul jo sok dollarert, a magyar bonuszpontjainkat nem tudtuk felhasznalni, mert a Malevnak 6 hetig tart jova irni egy-egy utazas pontjat. Egy kollegam ajanlotta, hogy Newcastle-be lehet repulni, onnan meg autovan csak 2,5 ora ide az ut. Vegulis emellett dontottunk, mert nem akartuk kihagyni a lehetoseget, hogy itt tolthetunk egy hetveget, az idojaras ossze sem hasonlithato a Melbourne-ivel:)

Szombaton voltunk balnat nezni, lattunk is parat, a vizbol nem ugraltak ki, inkabb egykedvuen usztak felfele. A latvany oriasi volt, hat meg a balnak merete.:) Este elmentuk “seafood”-ot enni egy hangulatos helyi vendeglobe.

A vasarnapunk mozgalmasan alakult: delelott vettunk 2 szorforat, probalkoztunk a felallassal, meg hogy elkapjuk az idealis meretu hullamokat:)…meg van mit gyakorolni:) Aztan elmentunk egy koalaparkba, ahol lehetett koalat simogatni, kengurut etetni, meg hasznos tanacsokat hallgattunk a kigyokkal szembeni vedekezesrol. Delutan leutuztunk Camden Haven teruletere, a tovidekre, vegig a parton, meg felmentunk a North Brother kilatohoz is.Mar kezdett esteledni, de a kilatas igy is lenyugozo volt.

Hetfo reggel megmutattam Lacinak, milyen is a reggeli futas napfelkeltevel egybekotve:), o napkozben elvezte a napsugarakat, a csodalhatta a szorfosoket kedvenc tengerpartunkon, mig en dolgozni probaltam… suru, de emlekeztes hetvege volt. Hetfo este o visszament Melbourne-be, en meg penteken megyek utana. Mar csak 2 nap!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://downunderinmelbourne.blog.hu/api/trackback/id/tr19565671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dia 2008.07.14. 16:34:10

Most már egész biztos, hogy jövőre megyünk, meglátogatjuk a koalákat, kengurukat, delfineket, bálnákat, ha belefér az időnkbe, titeket is :). Ha jól emlékszem, Hongkongból már csak 8 óra a repülőút. Ja és öten megyünk, készülhettek...
Farkasék a szomszédból.

Milka 2008.07.18. 12:59:51

Dicsi, na vegre, varunk Titeket szeretettel! Azert szoljatok elore, hogy legyen otthon koala meg kenguru a sracoknak :)

Edit 2008.07.20. 14:27:57

Le a kalappal, napfelkeltekor futás! Meg lehetne valahogy oldani, hogy novemberben is deporáljanak oda, hogy mi is lássuk a bálnákat? :)
A kígyókról épp most olvastam: egy maine-i(USA) nő mosógépében egy 2 és fél méteres pitont találtak...a vízvezetékeken keresztül jutott be.

Adri 2008.08.01. 13:43:52

Az a tengerparti futás dolog nagyon csábító...
Gyönyörűek a képek, tehetnél fel néha többet, nagyon jó nézegetni őket. ;-)
A beszámoló Szárszóról látod késik, de listaforgalom az van, és ha megnézitek a szervert amit Marci csinált, oda tettem fel régebbi képeket is.

Adri 2008.08.01. 13:46:20

aha... látom vannak picasawebes képek is :-D
no mindegy. de legalább utólag észrevettem! :-)
süti beállítások módosítása