Japán konyha
2008.05.12. 03:00 Vikivik
Nem messze tőlünk van egy japán étterem. Hogy megünnepeljük az első megtetett kilométereket a bérelt jobbkormányos autónkkal, itt vacsoráztunk...amúgy én még nem ettem igazi sushit.
Californiai Makit meg Sushi tálat kértünk első körben. A Maki egy pici rizsgurigák, telejükön kaviárszerű golyókkal - gondolom az volt - narancssárga pici golyók, ropogtak a fogunk alatt:) a tekercsben meg avokádó, paprika meg halat találtunk. A tekercseket szójaszószba mártják és úgy eszik. A Sushi tálon többféle tekercs volt, Wasabival, aminek a nagyon erős japán torma.
Mivel ezzel nem igazán laktunk jól, ettünk még Dim Dim-et és egy bab levest. Itt a bablevesben nem volt bab, egy kis húslét kaptam. De az íze nem volt olyan rossz, meg finom meleg volt. A Dim Sim olyan, mint a magyar húsgombóc, egy pici tésztába csomagolva. Természetesen ehhez is elengedhetetlen a a szója szósz.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://downunderinmelbourne.blog.hu/api/trackback/id/tr70464500
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.